De ce trebuie să ții cont în procesul de proiectare casă?

 In Articole

Construcția propriei locuințe reprezintă unul dintre momentele unice în viață la care probabil visezi de multă vreme. Odată ajuns în punctul în care să investești în ridicarea unei case, fără îndoială îți dorești ca fiecare detaliu să fie perfect, iar tu să te bucuri de un rezultat final spectaculos.

De aceea, este esențial să ai în vedere faptul că viziunea ta asupra viitoarei case nu este îndeajuns pentru a te asigura că procesul de construcție se va desfășura conform așteptărilor. Prin urmare, te invităm să afli care sunt cele mai importante elemente de care trebuie să ții cont în procesul de proiectare al unei case.      

5 elemente de bază în procesul de proiectare casă

#1. Proiectul de casă

Înainte de realizarea oricărei construcții, indiferent de dimensiunile acesteia, trebuie realizat proiectul viitoarei locuințe. Acesta conține informațiile și detaliile necesare privind modul în care va arăta viitoarea casă.

De asemenea, tot în cadrul proiectului se regăsesc și aspectele privind funcționalitatea acesteia, distanța dintre camere, precum și traseul pe care îl parcurgi dintr-o încăpere în alta. În acest mod, vei ști exact dacă planul locuinței corespunde dorințelor, nevoilor și așteptărilor tale și vei putea face modificările necesare în timp util.

#2. Bugetul casei

În funcție de preferințele tale, de viziunea în legătură cu rezultatul final, precum și de proiectul casei, asigură-te că dispui de resursele financiare necesare finalizării locuinței. Cu siguranță nu îți dorești să ajungi în situația în care începi ridicarea casei, însă constați că bugetul este unul limitat.

În caz contrar, îți va fi dificil atât să finalizezi locuința, cât și să vinzi casa în stadiul de construcție în care se află, întrucât oamenii sunt sceptici la asemenea variante. Neștiind care este suma de bani pe care trebuie să o aloce pentru a termina proiectul, puțin probabil că vei reuși să apelezi la această variantă.

#3. Tipul de structură de rezistență al casei

Deseori se întâmplă ca oamenii să decidă ce tip de structură vor să aibă plecând de la premisa că acestea se potrivesc tuturor modelelor de casă sau proiecte. Greșit!

Hotărârea legată de structura locuinței se ia după ce proiectul de casă este finalizat și luând în considerare tipurile de camere ce urmează să se regăsească în locuință. Astfel, te poți asigura că tipul structurii de rezistență poate susține întreaga casă fără eventuale probleme.

#4. Designul casei

Modelul casei la care visezi trebuie să arate conform așteptărilor tale încă din faza de proiectare. Prin urmare, asigură-te că fiecare element al locuinței este așa cum ți-ai imaginat, că paleta de culori ce urmează a fi folosită este cea indicată de tine, precum și că dimensiunea casei este în conformitate cu nevoile tale. În egală măsură, acordă o atenție sporită și dimensiunilor camerelor astfel încât să ai la dispoziție suficient spațiu pentru a le decora.

Totodată, este crucial să fii atent și la aspectele aflate în vecinătatea locuinței pentru a evita situațiile în care priveliștea nu este cea dorită de tine sau în care casele sunt prea mici sau prea mari comparativ cu a ta.

#5. Curtea locuinței

Odată cu proiectarea casei este important să ai în vedere și viitoarea curte sau grădină. În acest mod, vei putea realiza cu ușurință legătura dintre casă și spațiul exterior. În același timp, vei putea stabili distanța dintre interior și exterior, dar și încăperea sau încăperile din care să se realizeze ieșirea în curte.

Mai mult ca sigur vrei ca în timpul sezonului rece să poți ajunge cu ușurință în casă, iar pe timp de primăvară sau vară să poți admira mediul înconjurător.

Acum că ai aflat care sunt aspectele principale care trebuie să se regăsească în proiectarea casei, te invităm să ne contactezi și să ne împărtășești dorințele tale legate de viitoarea locuință!

Recommended Posts

Leave a Comment

Ne gasesti aici:

Suntem prin prejma, dar raspundem emailurilor in cel mai scurt timp.

Start typing and press Enter to search

responsabilitati-diriginte-de-santiermanager-de-proiect-in-constructii