Care sunt cele mai importante criterii pentru alegerea terenului pentru casă?

 In Articole

Ești în căutarea terenului adecvat pentru viitoarea ta locuință? Ai început deja să analizezi oferte, însă nu ești convins care dintre ele este cea mai bună variantă pentru tine? Te înțelegem perfect. Știm cât de dificilă poate fi o astfel de decizie. 

De acum însă nu mai trebuie să-ți faci griji, întrucât am întocmit o listă cu cele mai importante criterii de alegere a terenului pentru casă. Te invităm să descoperi în continuare elementele cărora trebuie să le acorzi o importanță deosebită.

5 Criterii pentru alegerea terenului de casă potrivit

#1. Bugetul

Principalul aspect de care trebuie să ții cont este bugetul de care dispui pentru achiziționarea acestuia. Mai mult ca sigur îți dorești să te încadrezi în limita stabilită și să nu te vezi nevoit să apelezi și la alte resurse în acest sens.

În fond, cumpărarea terenului este doar primul pas pentru ridicarea casei mult visate și mai sunt și alte aspecte financiare pe care trebuie să le iei în considerare.

Într-un articol anterior, am scris pe larg despre 3 Aspecte esențiale pentru a obține o construcție de casă ideală.

#2. Statutul juridic al terenului și restricțiile acestuia

Înainte de luarea oricărei decizii, solicită serviciile unui notar pentru a te asigura de autenticitatea actelor de propietate și a faptului că terenul în cauză nu este supus litigiului sau ipotecat. De asemenea, dacă vânzarea terenului include procură sau testament, verifică identitatea vânzătorului înainte de a încheia tranzacția.

Totodată, consultă funcționarii Primăriei localității în care se află terenul pentru a afla detalii privind tipul de casă ce poate fi realizată în acea zonă.

Nu în ultimul rând, solicită proprietarului Certificatul de Urbanism pentru a ști cu exactitate detalii privind:

  • suprafața exactă a acestuia;
  • încadrarea terenului în zona de intravilan construibil;
  • disponibilitatea rețelelor energetice, de gaze, canalizare, apă, internet, cablu TV;
  • caracteristicile referitoare la înălțimea până la care se poate construi;
  • distanțele față de vecini;
  • accesul în și dinspre parcelă, precum și orice alte restricții ce se impun terenului respectiv și zonei din care face parte.

#3. Locația terenului

În funcție de nevoile personale și ale familiei tale, ia în considerare distanța de la locul terenului și până în apropierea orașului, mijloacele de transport din zonă și timpul mediu de deplasare.

Mai mult, verifică dacă există grădinițe și școli în zonă, locuri de joacă și supermarket-uri.

#4. Studiul geotehnic

Este o investiție benefică pe termen lung. În urma acestuia, vei ști cu exactitate care este riscul de inundații, precum și stabilitatea acestuia. De asemenea, studiul este util și la realizarea fundației casei în funcție de configurația solului și de pânza freatică.

În același timp, vei afla dacă terenul este amplasat sau nu în apropierea albiei unui râu sau a unei ape în care se deversează reziduuri.

#5. Colaborarea cu un topometrist

Sfatul nostru este să achiziționezi terenul în prezența unui topometrist. Acesta îți poate confirma poziția terenului și limitele reale ale spațiului pe care urmează să-l cumperi.

În acest mod, eviți situația în care proprietarul te induce în eroare.

Sperăm că toate aceste detalii privind criteriile de alegere a terenului pentru casă îți sunt utile pentru a lua decizia potrivită și a avea locuința mult dorită.

În cazul în care ai nevoie de informații suplimentare, contactează întotdeauna specialiștii în domeniu pentru a fi în cunoștință de cauză.

Recommended Posts

Leave a Comment

Ne gasesti aici:

Suntem prin prejma, dar raspundem emailurilor in cel mai scurt timp.

Start typing and press Enter to search

fundatie-rezistenta-1tipuri-de-geamuri-1