3 Aspecte esențiale pentru a obține o construcție de casă ideală

 In Articole

Procesul de construcție casă poate fi deseori anevoios. Având în vedere complexitatea aspectelor ce stau la baza realizării unei locuințe perfecte, deseori s-ar putea să te simți copleșit. În cazul în care ți-ai achiziționat deja terenul pentru casă ori plănuiești să faci acest lucru în viitorul apropiat, este important să ții cont de perspectiva de ansamblu a unei astfel de lucrări. 

De aceea, ți-am pregătit o listă cu cele mai importante 3 aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când decizi să-ți construiești propria locuință. Te asigurăm că o bună cunoaștere a procesului de construcție te poate scuti de eventualele neplăceri.

3 Elemente cruciale pentru procesul de construcție casă

#1. Partea legislativă

Indiferent de dimensiunile locuinței pe care ți-o dorești, există o serie de documente și avize pe care trebuie să le obții astfel încât să poți demara construcția în conformitate cu legile în vigoare. Prin urmare, autorizația de construire este actul care îți permite să începi lucrările casei ideale. În vederea obținerii acestui document, este necesar să obții în prealabil o serie de alte acte.

De asemenea, este necesar să obții și certificatul de urbanism de la primăria localității sau sectorului în care urmează să fie amplasată casa. Acest document este cel care reglementează modul în care poate fi realizată construcția.

În egală măsură, trebuie să ai în vedere obținerea avizelor de mediu, cele de la furnizorii de utilități și proiectul de autorizare de construire.

#2. Etapa lucrărilor

După achiziționarea terenului pentru viitoarea locuință, te afli în etapa de colaborare cu specialiștii în domeniu – arhitect, inginer de rezistență și inginer de instalații, pentru întocmirea proiectului de casă. Odată definitivat design-ul casei împreună cu arhitectul, este timpul pentru începerea efectivă a lucrărilor.

Pentru organizarea șantierului și a modului de desfășurare al construcției este necesar, conform legii numărul 10/1995, să angajezi un diriginte de șantier. Acesta va supraveghea bunul mers al lucrurilor în fiecare etapă a construcției: înainte de începerea ei, pe parcursul realizării locuinței și după finalizarea acesteia.

#3. Materialele de construcție, finisare și accesoriile

Un alt aspect important pe care te sfătuim să-l ai în vedere este faptul că o mare parte din bugetul total alocat casei este utilizat pentru achiziționarea materialelor de construcție, finisare și accesoriile adecvate.

De aceea, este indicat să te consulți cu specialiștii în domeniu și să întocmești din timp o listă cu toate cele necesare pentru realizarea fundației, a acoperișului, a tâmplăriei, a design-ului finisajelor interioare și exterioare, precum și a uneltelor necesare. În acest mod, te poți asigura că dispui într-adevăr de resurse financiare suficiente.

Echipa de specialiști Cipsim știe că îți dorești ca procesul de construcție casă să se desfășoare conform așteptărilor tale astfel încât să ai la final locuința mult visată. Contactează-ne acum pentru a-ți oferi cele mai bune sfaturi în domeniu.

Recommended Posts

Leave a Comment

Ne gasesti aici:

Suntem prin prejma, dar raspundem emailurilor in cel mai scurt timp.

Start typing and press Enter to search

Cartea tehnica a constructieimateriale-de-constructie